onsdag 22 oktober 2008

Bananchokomuffins med kolafyllning



Nu har jag haft så många präktiga recept här på bloggen så nu är det dags för något riktgt sliskigt!


Det här är en ganska stor sats som ger 18 amerikanska muffins eller ca 30 "vanliga".


200 g smält smör

4 ägg

3 dl socker

5 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

4 tsk vaniljsocker

2 msk potatismjöl

½ dl kakao

1 ½ dl mjölk

1-2 skivade bananer


1 tub kolasås

florsocker


Sätt ugnen på 225 grader.

Smält margarinet.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.

Blanda alla torra ingradienser.

Blanda ner mjölblandningen i äggvispet. Tillsätt mjölk och smör. Rör så lite som möjligt när du har tillsatt mjölet, annars blir muffinsarna sega.

Fyll muffinsformarna till 3/4 med smeten. Tryck ner bananskivorna i muffinsformarna.

Grädda 15 min mitt i ugnen.

Ta ut muffinsarna. Ta baksidan av en kökskniv eller en kinamatspinne el. dyl. och tryck ett hål i varje muufins. "Joxa" runt pinnen i hålet så att det blir ett hålrum. Fyll med kolasås i hålet.

Garnera genom att sikta över florsocker och ringla över lite kolasås vid servering.

2 kommentarer:

Catta sa...

Okej, jag kommer!

Anonym sa...

Hjälp, de såg läskigt goda ut! Måste testa att göra dem.