söndag 21 september 2008

Nu är det vinter för trädojjan!

Vi har hälsat på hos svåger L och svägerskan H i helgen. De bjöd på sommarens sista(?) grillfest och det var så varmt att det till och med gick att sitta ute och äta och det är något som knappt har gått på hela sommaren. Jättegod mat, trevligt sällskap (förstås) och tredjeplatsen i en tipsrunda om husdränering. Det var inte så konstigt som det låter, festen var för de som hade hjälpt till att dränera deras hus. Inte för att jag har hjälpt till, jag var mest där och störde, men sambon hjälpte till.

Det är perfekt med husvagn vid sådana tillfällen, bara att packa lite frukost, blöjor och linsgrejer och koppla på bilen. Men nu har vi tömt husvagnen inför vintern, så troligtvis blir det ingen mer camping det här året. Men säker kan man inte vara, alla andra år har vi campat ända in i november, det brukar snöa när vi stallar in det för säsongen i vanliga fall. Det är alltid lika vemodigt att vintra husvagnen. Då är sommaren definitivt slut och man vet att det är ett nytt år när man återser den. Nu kan det dessutom ha varit sista säsongen i just den här husvagnen, vi har nämligen planer på att införskaffa ett nyare.

Husvagnen har de senaste åren haft smeknamnet trädojjan, för när man kör i ett större gupp så glappar själva karossen från underdelen, som på en riktigt nött gammal sko. Så de senaste två åren har vi reducerat körningen så mycket det bara går, nu rullar det i princip bara mellan vinterförvaringsplatsen hos svärföräldrarna och stugan där det har stått hela sommaren. Det vore kul att kunna fara iväg på lite längre campingsvängar också även om det känns trist att säga adjö till vår gamla trädojja.

Inga kommentarer: