måndag 17 november 2008

Strömmingssardiner






Jätteenkelt och gott strömmingsrecept. Smaken kommer riktigt nära köpta sardiner.

Tips 1 för fiskdoftande skärbrädor: Gnugga kaffesump på brädan när du diskar den, kaffe neutraliserar fisklukten.

Tips 2 för fiskdoftande skärbrädor: Skippa skärbrädan och rensa fisken på en gammal tidning istället. Bara att kasta sedan!




Strömmingssardiner


600 g rensad strömming

3 msk olja

1 ½ msk vinäger

3 msk tomatpuré

½ krm vitpeppar

½ tsk socker

1 ½ tsk salt


Lägg strömmingen med ryggen upp i en låg, vid kastrull. Blanda alla ingredienserna och häll blandnigen över fiskarna. Sjud på svag värme ca 5-7 min. Låt sardinerna kallna och dra övertäckta minst 2 timmar.


1 kommentar:

Anonym sa...

Tack snälla du för paketen!
Jag har blivit lika glad för varje paket!
Ha en fortsatt härlig höst!
//Lotta