Jätteenkelt och gott strömmingsrecept. Smaken kommer riktigt nära köpta sardiner.
Tips 1 för fiskdoftande skärbrädor: Gnugga kaffesump på brädan när du diskar den, kaffe neutraliserar fisklukten.
Tips 2 för fiskdoftande skärbrädor: Skippa skärbrädan och rensa fisken på en gammal tidning istället. Bara att kasta sedan!
Strömmingssardiner
600 g rensad strömming
3 msk olja
1 ½ msk vinäger
3 msk tomatpuré
½ krm vitpeppar
½ tsk socker
1 ½ tsk salt
Lägg strömmingen med ryggen upp i en låg, vid kastrull. Blanda alla ingredienserna och häll blandnigen över fiskarna. Sjud på svag värme ca 5-7 min. Låt sardinerna kallna och dra övertäckta minst 2 timmar.
1 kommentar:
Tack snälla du för paketen!
Jag har blivit lika glad för varje paket!
Ha en fortsatt härlig höst!
//Lotta
Skicka en kommentar