lördag 22 november 2008

Julmarknad i kyrkstaden



I helgen är det julmarknad i den gamla kyrkstaden. Vi var givetvis där en sväng. Gammaldags marknadsstånd som sålde olika sorters hantverk, miljön vid kyrkan och kyrkstaden och att det har snöat lite i veckan så att det är vitt på marken och lite försmak av vinterkyla, -15 grader, gjorde att det blev riktigt fin julstämning. Det såldes massor med fint hantverk, både stickat, snickrat, hembakt, och givetvis dörrkransar och olika utedekorationer fanns att köpa. Det finns många flitiga och duktiga pysslare i det här landet, det blir så tydligt tack vare mässor och marknader, men även i bloggvärlden, där kreativa människor har chans att visa upp sina alster. Och tydligen finns det människor som är intresserade av att titta på och handla hantverk också, det är kul!








Dagens största mysfaktor var dock inte marknaden, även om det var den som var själva dragplåstret, utan kyrkstugan. Mina föräldrar har en kyrkstuga, den har varken el eller värme och den används bara två gånger per år, vid kyrkmarknaden som är helgen efter midsommar, och på senare år, även vid julmarknaden. Mamma och pappa var i stugan, eldade i öppna spisen, bjöd på glögg, kaffe och fika och givetvis var det en hel del vänner och bekanta förutom vi i familjen som passade på att titta in och värma sig och dricka lite glögg. Supertrevligt! Hoppas att ännu fler vågar trotsa kylan och söka sig till marknaden nästa år.



Svägerskan C och brorsan J, fyndade ett pocketfodral designat av Mallaching på marknaden. De gav det till MIG fast det är en hel månad till julafton. Kolla in hennes blogg, hon gör verkligen supersnygga saker av gamla tyger! Tusen tack, perfekt om man läser någon pinsam bok, eftersom ingen ser vad man läser!




Dagen har verkligen gått i fikats tecken, efter marknaden for vi bara hem en snabbis och tog av oss lite kläder, sedan for vi vidare till kompisarna C och A för att fira C:s födelsedag. De hade också jättegott fika och tårta. C fick standardpresenten, en älgstek till födelsedagspresent. Grattis på födelsedagen C!!! Hoppas den smakar bra :-)


Brorsan J hade investerat i nya skoterhandskar. Bebisen provar dem...




Inga kommentarer: