onsdag 3 december 2008

Älgstek i järngryta



Ett gott och enkelt sätt att göra älgstek. Grönsakerna som får steka med blir jättegoda.

1 älgstek, 600 g räcker till ca 3 port

salt, peppar

rosmarin

timjan


Gnid in kryddorma på köttet. Bryn köttet i margarin i grytan.



Klyfta 3 tomater och 2 lökar. Skala 3-4 vitlöksklyftor. Lägg ner allt i grytan med köttet. Klicka ner 1-2 msk Mango chutney med grönsakerna.



Späd med 3-4 dl vatten så att det blir ca 2-3 cm i botten av grytan.



Koka under lock ca 1 timme, eller tills en stektermomete visar 70 grader. Späd med mer vatten under tiden om det behövs.


Servera med kokt potatis och någon sorts sallad.

1 kommentar:

Catta sa...

Mmmm, såg riktigt gott ut!