måndag 15 december 2008

En helg i snöns tecken

Fågelhuset i oktober



Det blev stugvistelse med julgranshämtning i helgen, men mest blev det snö. Sambon skottade snö hela förmiddagen här hemma, och då har vi ändå traktor ska ni veta.





Därför kom vi inte iväg till stugan förrän det hade hunnit mörkna på. Vägen dit var inte plogad de närmaste timmarna, så vi var glada över vår fyrhjulsdrivna bil, och lite oroade över hur brorsan och svägerskan Å med sin sportiga BMW skulle ta sig dit ;-). Det gick bra för oss, ända till vi skulle svänga in på gårdsplanen, där fastnade vi, med släpvagnen kvar tvärs över stora vägen. När vi klev ut ur bilen nådde snön upp till knäna, och då hade ändå min pappa varit där dagen innan, så mycket snö hade fallit på ett dygn. Som tur var kom en granne förbi med sin traktor, han skottade fram oss betydligt snabbare än vi skulle ha fixat med spade! Det roliga var att jag blev alldeles lycklig av att råka ut för en liten strapats, var nästan besviken över att inte behöva gräva i flera timmar.





På kvällen åt vi tacos tillsammans med brorsan K och svägerskan Å. Sambons syrra- svägerskan M med familj, kom också och hälsade på. Som tur var för brorsan hade plogbilen hunnit passera innan de hade hunnit komma, så det gick bra med BMW:n... Strömmen kom och gick lite som den ville hela dagen och på kvällen, precis under middagen, så blev det beckandes svart i hela byn. För att få kaffe efter maten gick vi ut och gjorde upp en eld. Det var en helt magisk kväll, fullmåne, någon enstaka minusgrad och brasans sken. Det var nästan lika ljust ute som om dagen, fast vackrare. Men himmel vad elberoende man är. Fastän man är i en stuga så blir man helt uppställd utan ström, jag skulle göra lite välling till bebisen, och inte ens det gick utan micro eller spisplatta. Till och med när man är ute och campar har man ju ström om man har husvagn, och man tänker inte ens på det.





På söndagen skulle vi hugga julgranen. Precis som jag hade förutspått så var det inte lätt. Det var så mycket snö att det nästan inte gick att köra skoter, och alla träd var helt begravna i snö. Vi lyckades till slut hitta ett träd som visade sig vara en gran, så den högg vi och tog hem. Och vi körde fast flera gånger med skotern FAST vi körde på spår där andra skotrar hade kört. Granen blev en utseendemässig tvåpoängare, men med mycket pynt och med tanke på omständigheterna blir den perfekt! Tyvärr har man ju inte sinnesnärvaro att fota när man verkligen har bra motiv, både den fastkörda bilen och det totalt nedsnöade vinterlandskapet och granen hade varit kul att ha på bild, och inget av det har jag. Granen vågar jag dock lova att den kommer, men inte idag, vi upptäckte nämligen just nu, när jag frågade sambon efter den, att den är kvar i stugan.
Fågelhuset idag (fågelhuset är den lilla snöhögen bredvid lyktstolpen)

Inga kommentarer: