söndag 8 augusti 2010

Måla, måla, måla! del 2

Förra helgen var det fönstermålning som stod på programmet, den här helgen har jag målat svärföräldrarnas uthus. Storasyster, som redan förra helgen erbjöd sig att måla taket, tjatade även den här gången på att få måla taket. Hoppas hon är lika ivrig att måla tak om sådär fjorton, femton år... När hennes taskiga mamma inte lät henne måla taket hjälpte hon farfar genom att måla rödfärg på alla de svarta uthusdörrarna istället!

Resten av släkten har grävt jordvärme hos svärföräldrarna, så nu har den fina ängen nedanför huset blivit en leråker och stackars svärmor måste stiga upp i tidigt imorgon bitti för att släppa in rörmokaren som ska koppla in det sista. Det kan säkert vara värt en offrad sovmorgon för att slippa stiga upp i ottan och göra upp eld kalla vintermorgnar kan jag tänka...

Här hemma diskutera vi för fullt om vi ska gräva in värmekulvert till garaget. Jag tvekar. Sambon är klart för. Visserligen kostar garaget många tusenlappar att värma med ström varje vinter men jag är rädd att hela backen som garaget står på ska börja rasa om man gräver i slänten. Om jag ska vara riktigt ärlig kan det vara läge att ge sig i just den dispyten. Först och främst för att det är sambon som är proffs på det där med att gräva och han köper inte mitt argument. Dessutom måste jag faktiskt hålla med om att det är lyxigt att göda garaget med en massa tusenlappar som man kunde göra mycket roligare saker för. Problemet är att det finns risk att de sparade tusenlapparna i så fall hamnar hos någon grävmaskinsförsäljare istället för på något roligt ställe som till exempel IKEA eller så.

Inga kommentarer: