lördag 7 augusti 2010

Fisk i foliepaket 2 pers

Aluminiumfolie är något man ska tänka sig för innan man använder, för miljön skull, det har jag skrivit om förr här på bloggen. Men i detta recept använder man bara en enda kokplatta för att laga en hel måltid och det sparar ju en hel del ström och disk så sammantaget är det här en riktig miljömåltid! Man kan ju tänka lite extra på att se till att de använda arken hamnar i metallåtervinningen istället för i soporna bara. Det här är dock en rätt som passar bäst för den lilla familjen, om man ska göra en större laddning så ryms det inte i en enda kastrull, då är det bättre att lägga fisken med tillbehör i en ugnsfast form och ugnskoka i 225 grader ca 20-30 minuter.

5-6 "äggstora" potatisar
1 msk salt
1 block med sejfilé, 400 g
salt, vitpeppar
1 tskivad tomat
2 strimlade "blad" från en purjolök
2 dillkvistar
rivet skal från ½ citron
2 tsk margarin

2 rejäla dubbelvikta folieark

Skölj och skala ev. potatisarna.
Dela fiskblocket i två delar. Fördela margarin, fisk, tomatskivor, purjo, dill, citronskal, salt och peppar på de två foliearken. Vik ihop till två täta paket.
Lägg potatisarna i en stor kastrull, lägg foliepaketen ovanpå, häll på vatten så att det precis täcker och salta. Koka 20-25 minuter eller tills potatisen är mjuk. Då är fisken också färdig. Pressa gärna potatisen innan servering.

2 kommentarer:

Matte Hartman sa...

Va smart! Vi brukar göra fisk i folie nån gång om sänder men då kör vi alltid i ugn men det här var ju tusen gånger smidigare! :)
Jag antar att man bara ska täcka potatisen med vatten och inte fisken va?

Lisse sa...

Nej, man ska täcka även fisken med vatten, annars blir det aldrig färdigt.