Kanelhjärtan 50-60 st
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 krm salt
200g kallt smör
1 dl florsocker
strösocker och kanel till dekor
Mät upp mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i mindre bitar och finfördela det i mjölblandningen med fingertopparna. Nyp snabbt ihop till en deg och arbeta in florsockret. Det går även bra att köra ihop degen i en matberedare. Låt degen vila kallt i 30 minuter. Om den hinner bli för hård är det bara att arbeta den på bakbordet till den blir smidig igen.
Kavla ut degen till ca 2 mm tjocklek på mjölat bakbord. Ta ut hjärtan med ett pepparkaksmått och lägg kakorna med jämna mellanrum på bakpappersklädda plåtar. Grädda kakorna mitt i ugnen i 6-7 min. Blanda under tiden strösocker och kanel och strö kanelsockret över kakorna när de kommer ut ur ugnen. Låt svalna.
Vad resten av boken har att erbjuda återstår alltså att se, detta gav mersmak!
1 kommentar:
Mmmm, finns det något smaskigare än småkakor? Jag tror faktiskt inte det, jag ser till och med framför mig hur dessa kakor smular och hur man noggrant plockar upp smulorna med pekfingret för att verkligen få i sig allt :)
Tack för alla goda recept du bjuder på.
Ha en trevlig helg
/Karolina
Skicka en kommentar