ca 800 g älglägg med ben eller 650 g benfritt kött
2 dl vatten
1 dl rött vin
½ dl soja
Blandas, låt köttet puttra under lock ca 2 timmar. Vätska kommer att täcka ungefär halva köttbiten. (Det här var originalversionen) Vill man göra en "lyxigare" variant låter man dessutom följande koka med:
1 gul lök
3 vitlökklyftor
1 tsk vardera av timjan, rosmarin och ingefära
2 enbär
När köttet har puttrat färdigt tas det upp ur grytan och skäres i skivor.
Spadet silas, hälles tillbaka i grytan och reds med 1 msk maizena utrört i vatten. Ge ett uppkok.
Servera antingen kött och sås var för sig eller blanda köttet i såsen och servera som gryta. Kokt potatis och broccoli och morötter är gott till.
Oj vilken suddig bild, måste nog rengöra kameralinsen :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar