Jag har gjort en väldigt förenklad och försvenskad variant av bouillabaisse, fransk fisksoppa. Den är snabblagad, enkel och god!
4 pers
2 lökar i "halvmånar", om du har lök med blasten kvar, låt den också följa med (om den är fräsch)
3-4 morötter i slantar
1/4 rotselleri i tärningar
3-4 potatisar i bitar
1 msk olivolja
Fräses ihop på svag värme.
1 l vatten + 2 buljongtärningar
1 burk krossade tomater
2 vitlöksklyftor
2 tsk salt
peppar
400 g fisk i stora bitar, det gör ingen om den är fryst, gärna blandade sorter
Koka 10 min till på svag värme och undvik omrörning, fisken blir lätt mos annars.
Tillsätt 2 dl frysta skalade räkor när soppan är klar. Låt inte soppan koka efter att räkorna tillsatts.
1 kommentar:
Sån där soppa vill jag bums koka. Fast inte idag, för nu har jag just ätit grönsaksröra och fullkornsbulgur och bacon och är rätt proppmätt. Men i morgon.
;-)
Skicka en kommentar