fredag 29 augusti 2008

Farliga djur


Vi är ju många som är rädda för björnar så här i bärplockartider. Men med tanke på vad jag råkade ut för tidigare i veckan, i min egen säng, dessutom, och vad Catta råkade ut för igår, så kan man nog dra slutsatsen att små djur är farligare än stora.



Det är garanterat fler som dör eller blir allvarligt sjuka av getingar och fästingar i Sverige, än vad det är som blir björnslagna eller attackerade av ilskna älgar. Nu har det ju dessutom kommit rön om att myggor kan sprida harpest, tydligen en plågsam sjukdom för människor. Det värsta med alla småkryp är att de är så svåra att hålla sig undan från. Jag menar, man ska ha extrem otur om man för det första hittar en björn i skogen och för det andra lyckas tränga den så att den känner sig hotad. Å andra sidan är man ju ganska chanslös om man väl skulle lyckas med de två sakerna.

Tur då att det finns fåglar, igelkottar och fladdermöss som äter upp småkrypen. Imorgon är det förresten europeiska fladdermusnatten, så ge er ut med vita lakan då och leta fladdermöss! Men akta er, de kan sprida rabies!!!!

Inga kommentarer: