tisdag 15 december 2009

Mintchokladhjärtan ca 25 st


Riktiga små lyxpraliner blir det här, lite pilliga att göra, men oj så goda!!! De hjärtformade metallformarna har jag hittat på Lagerhaus, givetvis går det bra med "vanliga" ischokladformar. Tänk på att lägga de begagnade formarna i metallåtervinningen!


100 g mjölkchoklad


Smält chokladen i vattenbad eller i micron och pensla insidan av metallformarna med choklad. Ställ svalt att stelna medan du kokar mintkolafyllningen. Spara hälften av chokladen till senare.


Mintkolafyllning:

1 dl vispgrädde

1½ dl socker

½ dl sirap

1 msk kakao

5 droppar pepparmyntsolja


Blanda alla ingredienserna till fyllningen utom pepparmyntsoljan i en tjockbottnad kastrull. Koka ihop ca 5-30 min till en kola. Gör kulprov, dvs droppa lite av kolamassan i lite kallt vatten eller snö, om den stelnar och kan rullas till en boll är kolan färdig. Rör ner pepparmyntsolja i kolasmeten. Fördela smeten i metallformarna. Täck formarna med resten av mjölkchokladen. Förvara i kyl.

1 kommentar:

Catta sa...

Mmm, det lät gott! Kanske dags för ett besök =)
Kram C