onsdag 23 juli 2008

Sommarutflykter med historiens vingslag





Den här sommaren blir det ingen längre semestertripp, sambon är bara ledig två veckor i sommar och då vill man hinna med många saker istället för långa saker. Första veckan av hans semester har vi levt husvagnsliv vid stugan, med diverse grillande och fiskande och annat. Men till slut kändes det som att det var dags för att fara hem igen. Men vad gör man hemma när regnet öser ner, och jag dessutom har en hel lång höst framför mig på hemmaplan? Svar: Man far bort.

***********Vassholmen i regn***********




Efter en del dividerande till morgonkaffet kom vi fram till att vi skulle fara på en bilutflykt till några kompisar som lever campingliv i en by längs Kalixälven. Vi ringde till dem, men de skulle också på utflykt. Så istället blev det så att vi mötte upp dem på Vassholmen i Kalix. Vi tog färjan över till ön och tittade på lämningar efter flottningen och åt en god lunch. Sen följde vi med dem till deras stuga.


Så här förväntar man sig att ingången till ett fort ska se ut!


Idag har vi fortsatt vårt utflyktande i vårt eget län genom att besöka Boden. Vi började med Rödbergsfortet, det var faktiskt mycket intressantare än jag hade trott. Guiden var jätteduktig. Sen blev det 1800-tal i 2000-talstappning genom Bodens Western Farm. Också sevärt, men roligast vart det att se alla barn som hjälpte sheriffen att fånga en bankrånare. Råna för guds skull ingen bank om det finns lågstadiebarn i närheten; du kommer aldrig undan!


Huvudgatan i Bodens Vilda Västern-stad!



Man är alldeles för dålig på att turista i sitt närområde. Det finns faktiskt en hel del att göra på nära håll.



Bara utsikten från fortets "hjässa" är värt ett besök. Mannen på bilden var vår guide

2 kommentarer:

Maud/En bok om dagen sa...

Vi har också varit till både Rödbergsfortet och till Western Farm; båda ställena är helt ok som utflyktsmål. Rödbergsfortet är dock inget för den som har svårt att gå, om jag minns rätt. Men perfekt för nyfikna ungar! ;-)

Lisse sa...

Du har rätt i att det inte var helt lätt att gå där inne, som tur var hade vi bärsele till bebisen, barnvagn hade inte varit någon höjdare.