lördag 19 juli 2008

Flytetyg

Idag är det sambon som pysslar. Han har fått tag på en kanot som skulle skrotas. Den har legat hemma på tomten hela vintern och halva sommaren, men i helgen fick sambon upp ett il och satte igång med att fixa till den. Han spacklar och slipar så det står härliga till.


Han är så upptagen att han inte ens hade tid att försvara sin titel som byns mästerskytt på hembygdsdagen idag. Det brukar annars vara en av sommarens höjdpunkter för honom. Men idag fick han något jagat i blicken så fort han hade ätit upp sina tre paltar och ville bara hem till kanoten. Målet är tydligen att vi ska kunna inviga den ikväll. Vi får se hur det går med den saken, men det blir kul att äga en kanot, det har jag velat ha ända sedan vi var ute och paddlade en helg med några goda vänner för flera år sedan.


Det var ett av de mest spännande vildmarksäventyren jag har gjort, det var ganska många och strida forsar som vi skulle passera och jag hade bara paddlat på skolgympan innan, så det var en utmaning. Men det var också en otrolig naturupplevelse, vi kom så nära bävarna i ån att vi blev duschade när de plaskade till med svansen innan de dök.


Sådana äventyr kommer det nog inte att bli nu för tiden, det är inte att rekommendera med en liten bebis, men det finns många fina ställen att paddla på även på nära håll.

Inga kommentarer: