måndag 23 juni 2008

Franskt pyssel


Svägerskan C, nyss hemkommen från Frankrike, hade förutom en avundsvärd solbränna, även ett udda pysseltips med sig hem. En gatuförsäljare satt och gjorde

Första försöket, vi insåg att det blir snyggare med ett
jämt antal flikar till att börja med!

ljuslyktor/askfat av begagnade aluminiumburkar. Svägerskan hade köpt hem några, som hon hade gett bort. När jag fick höra om burkpysslet var jag ju så klart tvungen att testa, råmaterialet har man ju, så då kan det ju inte vara omöjligt att lista ut hur de var gjorda.Lite svårt var det eftersom jag aldrig har sett originalet, men med svägerskan C:s minnesbilder och en hel del tålamod så lyckades vi till slut komma fram till något liknande. Perfekt husvagnspyssel till förtältets myggljus och myggspiraler!





Andra försöket, ett jämt antal flikar, men de bör tydligen vara lika breda dessutom... Och alla flikarna är vikta på olika sätt hur gör man om samma vikning flera gånger?

Som övningsobjekt använde jag burkar från ett ölmärke för de som vill vara sig själva för en stund, väldigt passande, jag är verkligen mig själv genom att försöka klura ut något sådant här.

Kanske företaget kunde sponsra med burkar? Det gör inget om de är fyllda, jag kan ordna med tömningen på egen hand...

















Tredje gången gillt!

3 kommentarer:

Catta sa...

Men kolla, du har ju lyckats riktigt bra! Jag träffade Linda igår, men glömde ju helt bort att fråga om det där... Måste komma förbi och kolla hur du gör så jag kan göra en egen =) Kram!

Kicki O sa...

Du är ju inte klok! Jag tycker jag tränar hjärnan tillräckligt med korsord;.)

Lisse sa...

Hmm. Jag kanske borde lösa fler korsord. Men det är inte lika kul...