Det är jätteenkelt att baka egna Biscotti. Så här gör man:
ca 50 st
1 påse (200g) hasselnötskärnor
100 g margarin
3 ägg
2 ½ dl socker
rivet skal av 1 apelsin
10 droppar bittermandelessens
1 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka nötterna riktigt grovt.
- Smält margarinet.
- Blanda vaniljsocker och bakpulver med vetemjölet.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt margarin, apelsinskal och bittermandelessens.
- Tillsätt nöthacket och till sist vetemjölet. Arbeta snabbt och utan att röra för mycket, ihop till en deg.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och forma fyra längder. Lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Platta till längderna.
- Grädda ca 10 min, låt svalna 5 min och skär sedan sneda skivor.
- Lägg skorporna med snittytan upp på en plåt och torka i 75 graders ugnsvärme ca 1 timme. Förvara skorporna torrt.
2 kommentarer:
Biscotti är en av mina favoriter, underbara till te! Det kanske blir en liten fika med biscotti och teerna vi köpte idag...
Det kan väl ordnas! Citron-lakritsteet som jag köpte passar jättebra till Biscottis!
Skicka en kommentar