torsdag 26 juni 2008

Biscotti-skorpor




Det är jätteenkelt att baka egna Biscotti. Så här gör man:



ca 50 st

1 påse (200g) hasselnötskärnor

100 g margarin

3 ägg

2 ½ dl socker

rivet skal av 1 apelsin

10 droppar bittermandelessens

1 tsk vaniljsocker

1 ½ tsk bakpulver

6 dl vetemjöl


  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Hacka nötterna riktigt grovt.

  3. Smält margarinet.

  4. Blanda vaniljsocker och bakpulver med vetemjölet.

  5. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt margarin, apelsinskal och bittermandelessens.

  6. Tillsätt nöthacket och till sist vetemjölet. Arbeta snabbt och utan att röra för mycket, ihop till en deg.

  7. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma fyra längder. Lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Platta till längderna.

  8. Grädda ca 10 min, låt svalna 5 min och skär sedan sneda skivor.

  9. Lägg skorporna med snittytan upp på en plåt och torka i 75 graders ugnsvärme ca 1 timme. Förvara skorporna torrt.

2 kommentarer:

Catta sa...

Biscotti är en av mina favoriter, underbara till te! Det kanske blir en liten fika med biscotti och teerna vi köpte idag...

Lisse sa...

Det kan väl ordnas! Citron-lakritsteet som jag köpte passar jättebra till Biscottis!