söndag 25 oktober 2009

Bokcirkelns meny

I fredags hade vi bokcirkelträff och det var lika trevligt som det brukar vara. Maten var inget nytt utan gamla favoriter som jag har publicerat recepten till här på bloggen tidigare. Det var örtkryddad älgstek med ugnsrostade rotsaker, en rödvinssås och en ädelostsås samt en sallad med coctailtomater, paprika, haricot verts och rostade pumpakärnor och så lite flingsalt och salladskrydda samt några droppar balsamvinäger och olivolja över alltihop. Jag har ätit resterna hela helgen...

Rödvinssås till stek
Rödvinssåsen gjorde jag helt enkelt så att jag lät steken sjuda i lika delar vatten och rödvin tills den var fördig, sedan tog jag upp köttet, kokade ihop skyn till hälften, silade, hällde tillbaka till grytan, redde men maizena utrört i vatten till lagon såskonsistens. Ett uppkok till, klart!

Efterrätten var däremot ett nytt recept för mig.

Kesellagratinerade bär 4-6 port

600 g blandade frysta bär (jag skar ner en banan och lite äpple också)
1 burk Kesella vanilj
1 burk Kesella jordgubb/lime
råsocker

Fördela bären och frukten i portionsskålar.
Blanda Kesellorna i en bunke och fördela röran över bären.
Strö över råsocker, gratinera på 250 graders ugnsvärme till sockret har börjat karamellisera sig. Servera genast.

1 kommentar:

Catta sa...

Slurp så gott det lät! Jag skulle kunna vara med i er bokcirkel enbart för matens skull...
Kram C