torsdag 1 januari 2009

Ett ovanligt nyår!

Jag firade mitt nyår 2008 på bröllop i Jokkmokk. Det var riktigt kul. Det var en klasskompis sedan universitetstiden som gifte sig och vi var några stycken från den gamla klassen som var på bröllopet. Det är så himla kul att ses även om vi håller kontakten väldigt bra med en portal på nätet som vi skapade när vi gick ut utbildningen. Det är nio år sedan i juni, men tack vare sidan så håller man sig uppdaterad om alla de andras liv och trots att det går flera år mellan varje gång vi ses, så känns det som att vi träffas ofta tack vare att vi vet så mycket om varandras nuvarande liv. Ett riktigt bra tips till alla klasser!

Med tanke på att det var ett bröllop som var anledningen till att vi träffades den här gången så är det extra kul att brudparet var ett par redan på den tiden, precis som jag och min sambo var, och flera av de andra i klassen träffade sina livspartners under den tiden eller håller ihop med den killen som de hade när vi började utbildningen. Det betyder att om vi skulle ha en återträff med hela den gamla klassen med respektivar så skulle nästan alla i gänget vara bekanta med varandra trots att tolv år har gått sen vi började vår utbildning. DET tycket jag är häftigt!

Brudparet hade skapat en "logga" inför bröllopet som skulle symbolisera dem. Loggan kom tillbaka hela vägen från inbjudningskorten till servetterna och föreställde en stiliserad samisk kåta. Vi som var där var väldigt imponerade av tankemödan att skapa en logga för sig som par, men jag tyckte att det var spännande att fundera vidare på.

Vilken logga skulle vi ha? Jag och sambon var faktiskt oeniga när vi diskuterade det. Han tyckte att en sköldpadda skulle symbolisera oss som par, jag tyckte att en skoter skulle symbolissera oss bättre. Visserligen har vi ju två sköldpaddor här hemma, men sköldpaddor anses ju vara långsamma och tillbakadragna, så är inte vi som par, vi tar ofta snabba, impulsiva beslut och vi är alltid snabbt snabbt redo (ävem vi har blivit avsevärt mycket långsammare sedan bebisen kom, tänk att en så liten människa behöver ha med sig så mycket saker) när vi ska någonstans och dessutom är skoterkörning ett av våra största gemensamma intressen.

Härmed utmanar jag dig kära läsare. Om ni skulle ha en logga som symbol för dig och din partner eller för eran familj, hur skulle den se ut? Givetvis vill jag att du motiverar dig också! Skriv en kommentar här i inlägget eller på din blogg!

1 kommentar:

Maud/En bok om dagen sa...

Men hallå! Nu måste du uppdatera! Jag har ju väntat i evigheter! ;-)