lördag 17 januari 2009

Rullade räkmackor

Enkelt och gott en lördagkväll är dessa räkrullar. Godast blir det om man använder oskalade räkor, men i kväll blev det röra på färdigskalade, det är bekvämt även om nästan all smak har blivit bortspolad. De skalar nämligen räkorna med en hård vattenstråle så det är verkligen inte konstigt att det är stor smakskillnad på skalade och färdigskalade räkor.


Dessa mackor är nog det absolut enklaste i räkväk. Jag tinade till och med räkorna i micron på lägsta effekt, det går bra om man passar dem och rör om ofta.


3 rullar


Bred 3 mjuka tunnbröd eller tortillabröd med bordsmargarin.


Strimla och fördela två blad isbergssallad eller 1 dl blandad sallad på bröden.


Blanda 200 g skalade räkor, 2 tsk finhackad lök eller gräslök, 2 msk majonnäs och 2 msk lätt kesella eller lätt creme fraishe, krydda med citronpeppar. Fördela röran på bröden.


Vik ihop bröden och servera med någon god dryck.


Detta var allt som var kvar när jag kom på att receptet kanske vore nåt för bloggen!

1 kommentar:

Maud/En bok om dagen sa...

Åh, vad jag tycker om dina spontanfotografier! Jag kommer inte ens ihåg att fota resterna...