söndag 22 november 2009

Sambon är hemma


och därför har jag mycket mindre tid för de sakerna som jag brukar blogga om... Igår var vi på julmarknad i kyrkstan mina föräldrar bjöd på glögg och fika i sin kyrkstuga, jättemysigt även om det inte var världens mesta julstämning. Varenda snöflinga har nämligen försvunnit och det var 7 plusgrader ute. Men solen sken och det var inte igår så det kändes faktiskt mer som vår än som jul :-)

Det är tråkigt att brodera pärlsocker, det är därför det är ganska glest på chokladbollen...



Lite pyssel har det dock blivit, jag har virkat fikabröd till Lillisen, hon har börjat tycka om att bjuda på kafferep i sitt rum, då måste hon ju ha lite fika att bjuda på. Men jag vet inte om hon bokstavligen äter upp bakverken eller om hon har kastat dem i soporna, jag har nämligen virkat två dammsugare och ett pepparkakshjärta förutom det som ni ser på bilden, men de är spårlöst borta...



Dessutom har jag börjat läsa Landet bortom haven, boken som jag fick i mitt senaste bokpaket från Pocket och prassel. En jättebra bok, extra guldkant ger att det i verkligheten och i boken faktiskt var en svensk och norrbottning med på James Cooks jorden-runt-resa, Daniel Solander, lärjunge till Linné. Han har inte förekommit i boken mer än att han har nämnts ännu, men jag hoppas att man kommer att få veta lite mer om honom längre fram. Jag lär säkert återkomma till honom när jag har läst ut boken. På tal om Pocket och prassel så är det dags att anmäla sig till En bok om dagens engångsutbyte Julklappspåse Large. Jag kan verkligen rekommendera alla som gillar att ge och få presenter att anmäla sig (svägerskan C, jag tänker lite extra på dig :-)!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka "goda" bakverk./mormor

Lisse sa...

De försvunna bakverken kom fram idag när jag städade, så de hade varken hamnat i soporna eller i lillisens mage!