Det här är Hembakningsrådets recept på Mazarinkaka. Den blir ganska tunn och kompakt, men väldigt saftig.
1 ägg
2 dl strösocker
150 g smör eller margarin
1 dl mjölk
6 malda bittermadlar eller 6 droppar bittermandelolja
25 skalade och malda sötmandlar
½ msk vaniljsocker
2 dl mjöl
Glasyr:
2 dl florsocker+vatten
Strössel
ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Skålla och mal mandlarna. Smörj och bröa en rund form på 1½ liter.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smör och mjölk i äggsmeten.
Blanda mandel, mjöl och vaniljsocker, rör ner det i smeten. Häll i formen.
Grädda mittt i ugnen ca 35-40 min.
Låt kakan svalna bred sedan på glasyren och strössla över strössel.
1 ägg
2 dl strösocker
150 g smör eller margarin
1 dl mjölk
6 malda bittermadlar eller 6 droppar bittermandelolja
25 skalade och malda sötmandlar
½ msk vaniljsocker
2 dl mjöl
Glasyr:
2 dl florsocker+vatten
Strössel
ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Skålla och mal mandlarna. Smörj och bröa en rund form på 1½ liter.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smör och mjölk i äggsmeten.
Blanda mandel, mjöl och vaniljsocker, rör ner det i smeten. Häll i formen.
Grädda mittt i ugnen ca 35-40 min.
Låt kakan svalna bred sedan på glasyren och strössla över strössel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar