söndag 8 november 2009

Rally

Igår skulle vi fara till grannstaden och hämta sambons bil som har stått på hans jobb hela veckan. Det har snöat tre dagar i rad, så det har kommit en hel del snö nu. För att slå två flugor i en smäll tänkte vi vara smarta och köra via stugan för att passa på att hämta hem en stege och hämata lite grejer ur husvagnen. Det är bara det att om man ska köra via stugan till grannstaden, eller samhället, så måste man köra ca 5 mil efter krokiga grusvägar. Som givetvis bara var delvis plogade. Dit gick bra, vi har fyrhjulsdriven bil så det var bara kul att testa den lite. Sambons bil är en VW Polo, en mikroskopiskt liten bil, garanterat utan fyrhjulsdrift. Därför tog vi en annan skogsväg tillbaka till stugan, en väg som är krokig som en berg- och dalbana men vi hade sett att den var plogad. Der var grymt kul att köra bil efter alla krokiga småvägar, som att köra rally.

När vi hade tre kilometer kvar till stugan blev det dock för mycket för Lillisen, som hade suttit baklänges i baksätet hela den krokiga vägen. Hon kräktes. Över hela sig själv. Inga extrakläder hade vi, men som tur var hade vi passat på att hämta några begagnade handdukar från husvagnen som vi kunde använda för att torka av det värsta. Som tur var i oturen kräktes hon precis vid svågerns och svägerskans stuga, de har värmen på hela vintern, så vi ringde till dem och kunde göra "inbrott" och låna duschen. Det var en olycklig liten flicka som stod helt nerkräkt och väntade på att vi skulle hjälpa henne. Till saken hör att jag har fobi för två saker, spya och spindlar, så när jag skulle försöka hjälpa henne så höll jag också på att kräkas. Tur att hennes pappa är mer hårdhudad, så han fick ta av henne kläderna och rengöra eländet.

På kvällen var det dags för nästa sjukvårdande insats. Hunden hade nämligen lyckats pilla av sig bandaget, trots tratt, så det var bara att försöka göra ett nytt förband till henne. Det lyckades sådär, imorse hade hon nämligen lyckats pilla ett hål i tejpen, precis över såret. Jag förstår inte hur hon kan komma åt benet med tratten på huvudet?

Inga kommentarer: