söndag 22 mars 2009

Fiskgryta för små magar ca 3-port


Den smidigaste barnmaten kokar man som en gryta med allt i ett. Ca 15 min tar den här grytan att göra, inkl. skärande. Min bebis tyckte så mycket om den att det blev betydligt mindre att frysa in än vad jag hade tänkt...


3 skalade potatisar

½ morot

1 "lager" från en purjolök

1 "lager" från fänkål

ca 3 dl vatten eller så det täcker alla grönsakerna

1 tsk dill

1/4 krm vitpeppar

½ pkt sej

½ dl grädde

1 msk maizena+ 2 msk vatten


Koka upp vattnet i en kastrull.

Skär potatisarna och alla grönsakerna i ätstora tärningar. Koka ca 5 min. Krydda med dill och peppar i kokvattnet.

Tillsätt fiskblocket i samma kastrull, koka ca 5-10 min eller till fisken är färdig.

Ta upp fisken och grönsakerna med en hålslev, tillsätt grädden och maizena+vatten till kokspadet i kastrullen. Ge ett uppkok under omrörning. Servera grönsakerna och fisken i såsen. Frys in det som inte går åt på en gång i portionsförpackningar.

Så här ser fänkål ut, en otroligt god, lakritssmakande grönsak. Den växer i lager utanpå varandra, efter samma princip som en lök, därav mängdangivelsen i receptet.

Inga kommentarer: