söndag 26 september 2010

Pinnbröd och falukorv och en skattkista eller två!

En absolut strålande vacker höstdag vaknade vi till idag! Efter en aningen knaper frukost, söndagar är veckohandlingsdag, därför är det alltid ebb i kylskåpet på söndagmorgnar, funderade vi på vad vi skulle hitta på. Gårdagens geocacherunda hade gett mersmak så vi var ganska laddade för ytterligare en runda idag. Lite sällskap är ju aldrig fel så vi ringde till kompisarna som bor nästan granne med cachen vi skulle ta. De var pigga på en skattjakt så det var bara att slänga ihop lite kaffe, bullar och pinnbrödsdeg och fara.

Cachen låg nästan en kilometer från närmaste bilväg, så det blev en riktig långmarsch för de små att komma fram till skatten. Alla fyra barn som var med var jätteduktiga, inga sura miner även om det inte var helt lättpromenerat. Väl framme blev det välbehövlig fikapaus med vacker utsikt över stan innan själva skattjakten började. På vägen tillbaka hade vi rejält trötta barn men fortfarande inga sura miner!

Vi hade också förberett en egen skatt som vi skulle gömma på ett bra ställe. Dit är det bilväg hela vägen och det var nog tur efter den lite tuffa förstacachen. Där blev det först korv och pinnbrödsgrillning i solen innan vi gömde vår skatt och for hem, nöjda efter en lyckad söndag!

Tråkigt nog kan jag inte bjuda på några bilder, kameran låg nämligen kvar i bilen. Dessutom vill jag inte avslöja var vi har varit idag...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har hittat en chac "min" By. Måste däremot få tag på en gps. Gick bara på bilden för att hitta den här.
Jossan

Lisse sa...

Det är klart du måste skaffa en GPS ;-)