onsdag 10 februari 2010

Den förlorade symbolen av Dan Brown

Tredje boken om symbolprofessor Robert Langdon. Jag lyssnade boken som MP3-bok, uppläsare är Jonas Malmsjö och han passar bra för uppdraget. Om man har läst eller sett de tidigare böckerna om Robert Langdon, Da Vinci-koden och Änglar och demoner känner man igen sig i Den förlorade symbolen. Även här blir Robert Langdon indragen i en jakt efter en bortglömd hemlighet. Samtidigt får man sig till livs en guidad tur genom Washington D.C:s mest kända byggnader och en del kunskap om symbolik och noetik, ett forskningsområde som jag aldrig förr har hört talas om.

Den som har gillat de andra böckerna av Dan Brown kommer att gilla den här också för den följer samma malll som de andra och jag gillar personligen kombinationen av filosofi och action som finns i alla Dan Browns böcker. Den här gången håller han spänningen uppe men inte riktigt hela vägen. När skurken har åkt fast tror man att boken ska vara slut, men då återstår en lång utläggning om det filosofska och det gjorde mig trött. Det hade varit mer taktiskt att korta ner slutet rejält.

Sammanfattningsvis kan man säga att Dan Brown är som tacos på fredagkvällen, en form som man känner till men innehållet varieras lite lagom.

Inga kommentarer: