söndag 7 februari 2010

En ovanlig vanlig dag

Tänk så lite variation det behövs för att en vanlig dag ska kännas ovanlig. Det räcker med att man gör något vanligt, men med lite ovanligt sällskap, eller att man gör något lite ovanligt med vanligt sällskap. Idag har vi hunnit med båda delarna och helt plötsligt blev det en helt ovanlig söndag.

Det vanliga vi gjorde med ovanligt sällskap var helt enkelt att vi hälsade på några kompisar som vi inte har hälsat på de senaste fem åren ungefär. Hälsar på folk gör vi nästan varje dag, men oftast är det samma personer som man hälsar på varje gång, våra syskon och föräldrar och några enstaka kompisar. Men just idag, när termometern visade på humana siffror och solen sken från en klarblå himmel skullle vi garanterat ha kört skoter om det inte vore för att våran nyaste familjemedlem är lite liten ännu. Istället fick vi lust att ta en tur med bilen. Kosan styrde vi söderut nästan till grannlänet och kompisarna I och M. Flickorna fick leka av sig lite och vi vuxna drack kaffe och fick lite nytt skvaller till livs.

Det ovanliga vi gjorde med vanligt sällskap kom på hemvägen. Vi svängde förbi sambons syster och svåger, ett ganska vanligt sällskap alltså. De var på väg att fara och äta middag på ett värdshus, bara för att göra, utan att fira eller att det var något speciellt. Givetvis hakade vi på. Att äta ute på ett fint ställe en helt vanlig söndagseftermiddag gör vi definitivt inte varje dag, snacka om vardagslyx! Bara vita dukar och en meny med tresiffriga priser ger en känsla av lyx, även om vi åt från "grillmenyn", lövbit och viltskav. Lillisen fick plättar. Till och med lillasyster har gjort sitt första restaurangbesök även om hon nobbade den lyxiga menyn och valde mammas special istället.

3 kommentarer:

Catta sa...

Vilken härlig söndag! Och vilka snygga raggsockar du stickat, dom passar dig bra!
Kram Catta

Ingela sa...

Tack :)
Det var kul att träffas igen, nu får vi göra det oftare och INTE vart femte år...

Anonym sa...

Maken tyckte det var snålt med mat, fixade varma mackor på kvälls kvisten...skulle tagit mer från sallads buffen ;))))