Botten:
3 ägg
3 dl socker
vispas pösigt
2½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ dl kakao
blandas i egen bunke innan den röres ned i äggsmeten.
1 dl kokande vatten tillsätts
Häll smeten i en smord och bröad rund 2-liters form.
Grädda i 200 grader ca 30 minuter.
Låt kakan svalna. Dela den "på längden" i två bottnar.
Fyllning:
125 g margarin
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Blandas i en kastrull. Låt koka upp. Fördela den heta fyllningen jämt över bottnarna. Lägg ihop kakan med fyllningen mot varandra.
Glasyr:
3 dl florsocker
½ dl kakao
4 msk kallt kaffe
Blanda och bred över kakan. Strö ev. på brunt strössel.
Att kakan inte är så symmetrisk har en enkel orsak. Jag råkade nämligen tappa ut den i ugnen när jag skulle kolla om den var färdig. När jag försökte skyffla tillbaka den i formen blev den så här kreativt skrynklig. Tur att den inte hamnade på golvet :-)
1 kommentar:
Hade en variant av kakan men fyllningen var ny. Måste provas! ;)
Skicka en kommentar