söndag 10 oktober 2010

Tvingad till lugn och ro

Vi brukar ha ett ganska högt tempo på helgerna, vi far och flänger, och våra så kallade hemmahelger innebär oftast inte mer hemmatid än att vi uför eftersläpande hushållsarbete som tvätt och gräsklippning/snöskottning under någon timme och att vi sover hemma. Resterande helgtid far vi ofta runt och hälsar på våra vänner och bekanta.

Den här helgen blev vi tvugna att hålla oss på hemmaplan. Storasyster fick nämligen sitt livs första magsjuka, med tillhörande feber på lördag morgon. Magsjuka är ett av få lägen när till och med vi fattar att man måste hålla sig på hemmaplan. En trött och ynklig och gnällig liten flicka gjorde dessutom att det inte gick att göra mycket vettigt alls förutom att se på tv och bara vara. Och vilken lång helg det blev. Det kändes som att bara lördagen varade i minst två dagar, så när det äntligen blev lördag kväll, då var jag beredd att förbereda en arbetsvecka nästa dag. Då var det trevligt att komma på att bara halva helgen hade gått! Alla som klagar på att helgerna går för fort, det är mitt bästa tips, gör så lite som möjligt, då blir helgen maximalt lång!
Sambon har jobbat med värmepannan i källaren och bilat och gjutit och haft sig. Därför har marsvinen fått bo i vardagsrummet i helgen, till lillasysters stora förtjusning!

 Idag har storasyster varit mycket piggare även om inte matlusten riktigt har kommit tillbaka och orken har inte riktigt varit vad den brukar vara. Jag brukar klaga på att folk aldrig kommer och hälsar på oss. Men i helgen har sanningen visat sig - folk kommer och hälsar på om vi någon gång är hemma.Vi hann nämligen med att få två besök igår trots magsjuka i huset och idag har en kollega med dotter varit här på teprovning! Det är så kul när folk kommer och hälsar på! Och nu måste ju jag återgälda teprovningsbesöket och hon har många fler teer än jag!

Inga kommentarer: