onsdag 30 september 2009

Edet zoo back in business!

Svart med bruna och vita tecken i ansiktet och vackra silverfärgade fält på kroppen. Han har grävt ner sig under en driva med hö sedan han kom hem till oss, men han kommer nog snart att våga titta fram!



Edet zoo har varit lite tomt sedan kaninen rymde för sisådär två år sen med bara en hund och två sköldpaddor. Och ett kort gästspel av malen Melwin som fick en tragisk ände om det är någon som minns. Nu doftar det hur som helst hö i källaren igen och att hänga tvätt kommer inte längre att vara ett ensamt nöje. Nu har nämligen två supersnygga marsvinskillar flyttat in. De har inte fått några namn av oss än, men hos uppfödaren hette de Silver och Fläcken. Sambon är överlycklig över att få in lite mer testosteron i huset, han har känt sig lite ensam som enda kille tillsammans med trekölade vattensköldpaddan Nancy. Bara det, att den enda killkompisen har ett tjejnamn... Då väger det inte ens upp att den rödörade vattensköldpaddan heter Hugo, att hon har lagt ägg flera gånger gör henne ganska kvinnlig trots sitt aningen transsexuella namn.



Mörkbrun med ljusare bruna fläckar och han som verkar vara den lite modigare av dem. Fast kameran var läskig, som ni ser på den panikslagna blicken.






Marsvinen tycker att det är ganska läskigt hemma hos oss än så länge, men när de fick komma upp ur kartongen de fick åka hem i så såg de betydligt gladare ut. Fast vågat äta har de inte gjort ännu, vem vet, man kan ju bli förgiftad...

4 kommentarer:

Anonym sa...

coola sötnosar! F1

Catta sa...

Så roligt att ni fått hem dom! Vad säger lillstrumpa om det? Det var väl henne ni använde som ursäkt... =)
Kram Catta

Lisse sa...

Visst är de söta! Lillisen tycker att de är läskiga, hon har då inte vågat ta i dom än, och hon vll helst sitta i säkert förvar i knät när vi tittar på dom!

Men de verkar ha börjat acklimatisera sig nu, har ätit och har vågat sig fram från gömslet under höet.

Sandra sa...

Tjena!
Jag hoppas att ni får lika mycke glädje av grabbarna grus som jag har haft!! :D

Va skönt att de börjat att aklimatisera sig till sin nya miljö. Ring om ni har några frågor, jag finns alltid här för er!

KRAAAM

/// Sandra