söndag 24 maj 2009

Bergsklättring


På onsdag ska vi ha överlevnadsdag med eleverna. De ska vandra efter en vandringsled i min by, sedan ska de få utföra uppdrag i olika patrulltävlingar a´la scouterna. Jag brukar alltid se till att komma upp på berget minst en gång varje sommar och flera år har jag orienterat med "naturpasset" där omkring. I sommar lär det inte bli mycket tid för orientering eftersom sambon ska jobba borta mycket, men att rekognosera lite inför friluftsdagen kändes inte direkt som något otrevligt uppdrag.


Grundplanen var att jag skulle ha Lillisen med mig i bärsele upp på berget, men den planen fick ändras. Om jag hade haft en dold kamera skulle ni ha fått er ett gott skratt när jag hemma på köksgolvet skulle försöka lista ut hur man tråcklar in en ettåring i en bärsele på ryggen. Jag gjorde några idoga försök sedan ringde jag till svägerskan M och föreslog barnbyte istället. Mycket bättre! Jag lånade stora S och svägerskan M lånade Lillisen. Stora S hade en kompis, J, som inte heller var bangen på att följa med. 6 och 9 år var tjejerna, det ska jag nämna för mina elever när de gnäller över att det är jobbigt...


Efter en lång och svettig med otroligt härlig vandring med bitvis klättring var vi uppe på toppen av berget och fick vår belöning, coca cola och bullar och absolut vidunderlig utsikt. Sedan traskade vi ner igen och efter en lång bajspaus och en viss grottforskning kunde jag byta tillbaka barnen. Jag brukar alltid ha en liten tanke på björnar när jag är de här skogarna, men idag blev jag underhållen både med historier om stortjuven Elias och en toa-show så att träffa några björnar var definitivt riskfritt ;-)


Här kommer ett smakprov från kvällens underhållning!

1 kommentar:

Agata sa...

Oj, så vackert! Det är något särskilt med Norrbotten!