söndag 26 april 2009

Knaprig fruktsallad med mascarponecreme

Improviserade fester är de bästa. I helgen kom jag och svägerskan hastigt och lustigt på att vi skulle grilla. Hon fick i uppgift att fixa potatis och jag fixade efterrätt. Det blev en fruktsallad med knapriga mandelbiskvier och söt-god mascarponecreme på. Jag gjorde en stor skål att dela på, men det blir ännu läckrare att göra det i portionsglas. Mascarponeost är ganska dyrt, testa att byta ut den mot Kesella eller Philadelphiaost om du vill ha variant för slutet av månaden...



6 pers

Blanda frukt och bär till en fruktsallad. Jag använde en förpackning Icas djupfrysta frukt- och bärblandning samt två bananer och en halv klase vindruvor.



Varva fruktsallad med mandelbiskvier i en skål eller portionsglas.



Mascarponecreme:



Vispa 2 äggvitor vitt och pösigt i en bunke.



Vispa 2 äggulor, 1 förp mascarponeost, ½ dl socker, rivet skal och saften av 1 lime i en annan bunke.



Blanda äggvita med mascarponeröran försiktigt. Bred cremen över fruktsalladen. Dekorera med kanel och ev. limeklyftor. Låt stå svalt några timmar så att cremen får "sätta sig".

Inga kommentarer: