söndag 26 april 2009

En plats i solen av Liza Marklund


Annica Bengtsson fortsätter att nysta i helt andra saker än vad hennes chefredaktör tycker att hon ska ägna sig åt. Den här gången är det en svensk familj som har dött vid ett gasinbrott på den spanska solkusten som hon granskar. Det visar sig att gasinbrottet har kopplingar till hennes förra fall, och hon tvingas sånär skaffa klippkort på flyget till den spanska solkusten. Privat har hennes liv precis börjat hitta en lunk igen efter skilsmässan med maken Thomas och hopn blir uppvaktad både av departementschefer och spanska poliser.


En plats i solen är en bok som har ett naturligt driv, man vill hela tiden veta hur det ska gå, precis som brukligt är när det gäller Liza Marklunds böcker. Däremot kan jag inte låta bli att tycka att det blir lite för långsökt att alla fall har med varandra att göra.


Jag lyssnade på boken och som vanligt när det gäller Liza Marklunds böcker var det Katarina Ewerlöf som läste. Det är en bok som behåller tempot trots att den är inläst, om det vore en "riktig" bok skulle det nog vara läge för sträckläsning skulle jag tro.

Inga kommentarer: