onsdag 10 augusti 2011

Stugbygge



I det här hålet sitter nu en ventil!

Äntligen fick vi upp ett byggil igen. Det är kul nu för det blir synliga framsteg varje gång man håller på. Det sista underarbetet blev också färdigt, att regla upp bakom gipsen som ska sitta i hörnet där kaminen ska stå. På lördagmorgon fick vi slut skruv så då var det bara att köra ner till stan och handla. Då handlade vi även råspont till innertaket. Sen var det mitt jobb att kvistlacka och måla medan sambon reglade det sista.
Den här brädhögen ska bli vårt innertak. De här är grundade.

Meningen var att vi skulle ha den "råa" sidan av råsonten utåt men när det kom till kritan så fixade jag inte att vända den finare sidan inåt, så det blir den hyvlade sidan utåt ändå. Sista varvet med täckfärgen sparar vi tillas taket är på plats så får vi måla äver spikskallarna också.

Att regla det sista och få gipsen på plats tog nästan hela helgen, men när vi väl började spika spontpanelen så gick det undan, så vi har gott hopp om få upp resten av taket snart. Däremot kommer vi att göra golv på loftet innan vi spikar upp resten av taket, det skulle göra det hela mycket enklare att ha ett golv under sig när man spikar tak! Golvet på loftet kommer också att bli råspont, givetvis med hyvlingen uppåt och den största dimensionen. Däremot kommer vi inte att måla golvet.
De första brädorna till innertaket på plats! Spana in sambons "ergonomiska" arbetsställning!

Tråkigt nog så började sambon om att jobba igår och jag börjar på måndag, så nu blir det mindre tid igen.... Undrar om vi någon gång kommer att bli klara?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Karin Boye skriver "det är vägen som är mödan värd" tänk på de orden. Vad är det som ska bli färdigt och vad ska ni göra då......

Lisse sa...

Stugan ska bli färdig så vi har någonstans att fly fältet när nästa projekt tar vid!