söndag 29 maj 2011

Pastasallad 4 port

Den här pastasalladen passar bra som tillbehör till grillat, kallskuret eller till korv eller grillad/stekt kyckling. Bra barnmat, Storasyster åt 2 portioner och Lillasyster åt också bra. Om barnen inte gillar hoprörd mat kan man servera gräddfilssåsen bredvid, då är det lätt för barnen att pilla ut det de tycker om.

Vi åt salladen bara med lite skivad kassler.
Jättegott, den rökta smaken i kasslern kom verkligen till sin rätt.
200 g snygg pasta t.ex. skruvar, fjärilar eller gnocci
1 tärnat äpple
½ strimlad purjolök
1 tråg körsbärstomater halveras
1 röd paprika i tärningar
1 förp ruccolasallad

1 dl gräddfil
1 msk söt-stark senap
½ tsk salt
1 krm peppar

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Spola av den färdigkokta pastan i kallt vatten och låt rinna av.

Skölj och skär alla grönsakerna.
Blanda gräddfil, senap, salt och peppar i en stor skål. Blanda ner pastan och alla grönsaker utom ruccolan. Rör om noga. Toppa med rucclasallad.

Inga kommentarer: