tisdag 15 juni 2010

Geocashing med våffla!

Tyvärr så kom inte den vackra utsikten som vi tittar på till sin rätt på bilden. Den uppmärksamme ser att hunden inte är likadan som den som jag brukar ha bilder av i vanliga fall här på bloggen. Vår egen hund fick stanna hemma idag och den här svarta skönheten tillhör brorsan och svägerskan C. Svägerskan C själv stod bakom kameran, så henne får ni inte heller se!



Sambon och jag tycker att vi behöver någon ny gemensam hobby som passar hela familjen bättre än våra enskilda hobbysar som ridning och mc-körning. Därför har vi ett tag pratat om att börja geocasha. Det går ut på att man med hjälp av GPS letar skatter ute i naturen, sen lämnar man sin signatur och om man har en liten grej med sig att lämna i skattkistan kan man om man vill ta en ny grej med sig.

Idag kar vi sökt vår första geocashing-skatt. Faktiskt blev det många premiärer i ett. Först och främst första skatt jakten, dessutom eller rättare sagt, en förutsättning för att det skulle funka, var att vi kunde få med oss barnen också ut i skogen. Då kom lördagens loppisfynd, bärstolen, till pass, så den blev invigd ikväll. Första geocashing-målet var också givet för min bror gräddade nämligen våfflor på ett berg i grannbyn och på det berget fanns det givetvis en geocashskatt också. Med moraliskt stöd av svägerskan C, brorsans fru, så klättrade vi upp på bergstoppen och letade skatten. Precis lagom klurigt, så vi fick söka lagom länge, låg så skatten. Vi hade med oss en liten samurajgubbe som vi bytte bort mot en PIXI-bok. Givetvis fick storasyster välja skatt ur skattkistan!

Efter den lyckade skattjakten satt det fint med en våffla och kaffe en bit längre ner på berget. Det här kommer vi att göra om! Både att besöka våffelgräddningen och att geocasha!

1 kommentar:

Maud/En bok om dagen sa...

Det där är ju något som är helt perfekt för dig! Kul att det blev en lyckad första gång! ;-)