söndag 23 augusti 2009

Västerbottenspaj till kräftor

Både ett kräftkalas och en surströmmingsfest har vi hunnit med i helgen. Den här pajen är jättegod till kräftorna och gör att det blir lite mer mat än bara kräftor, bröd och ost.

Botten:
2 ½ dl vetemjöl
100 g smör
2-3 msk vatten

Sätt ugnen på 225 grader.Kör ihop smör och mjöl till en grynig massa i matberedaren. Tillsätt vatten under tiden maskinen går så att det precis tar ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga och grädda ca 10 min.

Fyllning:
250 g riven västerbottensost
3 dl vispad vispgrädde
2 ägg
salt, peppar

Gör i ordning fyllningen medan pajskalet förgräddas. Blanda alla ingredienser till fyllningen och bred ut i det förgräddade pajskalet. Sänk ugnen till 200 grader och grädda i ca 30 min eller till fyllningen har fått fin färg och "stannat"

Inga kommentarer: