onsdag 12 augusti 2009

Chokladhjärtan

En variant av kakklassiken vaniljhjärtan som jag faktisk har hittat på själv.


ca 6-10 st beroende på formar


Deg:
4 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

3/4 dl socker

200 smör


Hacka ihop alla ingredienserna eller kör ihop degen med matberedare. Lägg degen i kylen en stund medan du gör fyllningen.


Fyllning:

1 dl mjölk

½ dl kaffe

2 msk socker

2 msk kakao

2 tsk potatismjöl

1 msk vaniljsocker


Vispa ihop alla ingredienserna i en kastrull och ge ett uppkok under omrörning.


Tryck ut 2/3 av degen i små kakformar av metall. Fördela fyllningen på degen i formarna. Kavla ut resten av degen till en platta och täck över formarna.


Grädda i 200 graders ugnsvärme ca 15 min.

1 kommentar:

Catta sa...

SÅ fantastiskt goda- och mäktiga!
Tack för att ni var med och gjorde vår dag så bra igår! Kram Catta