onsdag 12 augusti 2009

Sensommarpasta med räkor

Bilden är arrangerad i efterhand, det är därför räkorna ser lika otinade ut som de var :-)


Den här rätten innehåller bara typiskt somriga råvaror, så här i kräfttider är det ofta bra pris även på räkor och både tomater, ruccola, purjo och örtkryddor går att få tag på lokalodlade om man inte är så flitig att man har odlat egna.


ca 3 port


10 knyten tagliatelle

olivolja

2 finhackade vitlöksklyftor

1 tråg körsbärtomater, ca 10-15 st

en rejäl näve ruccolasallad, åtminstone 3-4 dl

½ purjolök

½ dl blandade färska örtkryddor t.ex oregano, basilika, timjan...

citronpeppar


1 burk räkor i lake eller ½ kg räkor med skal

riven västerbottensost, parmesan eller annan smakrik ost

flingsalt

ev. oliver


Koka pastan.

Dela tomaterna i halvor, grovskär ruccolan, strimla purjolöken.

Fräs vitlöken på låg värme i rejält med olivolja, lägg ner övriga ingredienser och fräs på låg värme tills tomaterna och löken har mjuknat. Krydda med citronpeppar.

Servera med räkorna, flingsalt rejält med riven ost och oliver om du tycker om.

Inga kommentarer: