Den här rätten innehåller bara typiskt somriga råvaror, så här i kräfttider är det ofta bra pris även på räkor och både tomater, ruccola, purjo och örtkryddor går att få tag på lokalodlade om man inte är så flitig att man har odlat egna.
ca 3 port
10 knyten tagliatelle
olivolja
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tråg körsbärtomater, ca 10-15 st
en rejäl näve ruccolasallad, åtminstone 3-4 dl
½ purjolök
½ dl blandade färska örtkryddor t.ex oregano, basilika, timjan...
citronpeppar
1 burk räkor i lake eller ½ kg räkor med skal
riven västerbottensost, parmesan eller annan smakrik ost
flingsalt
ev. oliver
Koka pastan.
Dela tomaterna i halvor, grovskär ruccolan, strimla purjolöken.
Fräs vitlöken på låg värme i rejält med olivolja, lägg ner övriga ingredienser och fräs på låg värme tills tomaterna och löken har mjuknat. Krydda med citronpeppar.
Servera med räkorna, flingsalt rejält med riven ost och oliver om du tycker om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar