tisdag 25 januari 2011

Grönsaksfräs med yoghurt och senap

Det här grönsaksfräset är ett jättegott tillbehör till både kött och fisk.



Det svarta i bakgrunden är en stekt strömming om ni undrar. Och nej, den var inte bränd, det är något kameran hittade på för att framställa mig som en dålig kock!



1 strimlad paprika
2 morötter i smala stavar
½ strimlad purjolök
1 vitlöksklyfta
1 dl turkisk yoghurt 10% fett
ca 2 tsk söt-stark senap
salt, peppar
olivolja att steka i

Skala och strimla grönsakerna. Krossa vitlöksklyftan med knivbladet och grovhacka den.
Fräs alla grönsakerna i olivoljan i en stekpanna utan att de får färg. Rör ner yoghurt, det ska inte bli såsigt utan mest ge smak och syra. Smaka av med senap, den ska bara anas, inte dominera. Salta och peppra.

Inga kommentarer: