Marsvinen kommer inte att behöva svälta i vinter, det här är bara en del av vinterransonen. Jag tycker att det är mest praktiskt att packa höet i små säckar. En sådan här säck räcker ungefär en vecka för "grisarna".
En äkta rysk samovar. Bruksanvisningen var lite svårläst, den var nämligen skriven på persiska, arabiska, turkiska eller något annat språk med vackra bokstäver.
Jag köpte ett sängbord för femtio kronor, en rysk tesamovar för en tjuga och fyra vackra handvävda ranor för en tjuga. Jag är jättenöjd över mina fynd, för det var verkligen fynd. Samtidigt skäms jag över att jag inte betalade mer. Just för att jag är så nöjd.
Framför allt ranan i orange toner tycker jag blev jättevacker i fåtöljen.
Samovaren brygger massvis med jättegott te. Ranorna blev möbelöverdrag på sambons gamla femtiotalsfåtöljer - jag vet tantvarning så det sjunger om det men vänta bara, det är snart trendigt! Och ett sängbord har jag letat ganska länge på loppisar utan att hitta något som jag verkligen gillar, men här fanns det. Jag ångrar bara att jag inte hann med att bjuda på ett matchande skåp, det hade gjort sig klockrent i sovrummet tillsammans med sängbordet....
En ful bild av ett snyggt sängbord
Iste 1 liter
5 dl starkt te av din favoritsmak
5 dl iskallt vatten, gärna kolsyrat
rejält med isbitar
skivad eller tärnad frukt t.ex. citron, apelsin, persika, äpple....
Brygg teet och kyl det i vattenbad under omrörning eller ta kallnat frukostte.
Blanda te, vatten, is och frukt i en tillbringare. Drick! Jag tycker bäst om osötat te, men om man vill ha sött iste löser man önskad mängd socker i det varma teet innan man kyler det.
4 kommentarer:
Frän te grej! Men är du säker på att den är rysk när det är skrivet på arabiska? :)
Förmodligen inte, men det är ryssarna som är mest kända för att dricka sitt te i samovar.
Varning!
Denna typ av samovar är helt ojordad
och därmed livsfarlig!
Innan du kastar den i miljöhuset, bryt loss kranen eller förstör samovaren på nåt annat sätt!
MVH/ Jonas
Turkiska skrivs med latinska bokstäver.
Skicka en kommentar