torsdag 22 juli 2010

Reglar på plats!





Här går det framåt! All asfaltboard på plats, det var enkelt att skrädda till skivorna även på gavlarna. Springorna mellan skivorna tätade jag med remsor av papp som man täcker golvet med när man målar. Helst skulle det antagligen ha varit tjärpapp men jag räknar inte med att det ska kunna tränga in vatten i de smala springorna mellan skivorna och golvpapp hade vi redan hemma så då fick det bli så. Pappen häftade jag helt enkelt fast på skivorna.


 
Det var den enkla biten, sedan var det dags för regling, där fick min bror snickaren rycka in och ge oss ett handtag. Med hans hjälp så var det gjort på mindre än en dag. Om vi skulle ha gjort det själva hde det tagit MINST tre dagar. Det svåra var att väggarna lutar åt alla håll. När vi reglade för dörren och den lilla fönstergluggen som vi ska öppna upp på det som kommer att bli loft upptäckte vi en fadäs. Dörrhålet är inte mitt under taknocken. Vi hade över huvud taget inte kollat det utan bara tagit för givet att det var så, men när vi skulle regla för det lilla fönstret så såg det jättekonstigt ut när inte nock, fönster och dörr hamnade på en rak linje. Som tur var gick det att flytta hela dörrpartiet ganska enkelt så att det kom i lod till sist. På bilden är det den övre rutan ovanför dörren som ska bli fönsterglugg, där ska ett fönster på 50x50 cm in. Ovanför dörren och över halva stugan kommer sedan ett sovloft. 
 
Som ni ser lyser solen fortfarande in under takreglingen. Det kommer att åtgärdas i ett senare skede och beror inte på att jag har slarvat med asfaltboarden :-)

Inga kommentarer: