lördag 25 juni 2011

Midsommar i år igen!


Började midsommar med att traditionsenligt fara ut till mormor och morbror på skärgårdsön. Ett ösregn hann precis ikapp oss när vi klev iland på ön men det passerade innan vi hade hunnit äta sillunch och sedan har vi haft jättehärligt sommarväder. Våran tradition är att fara ut med båten på midsommaraftonens kväll, och eftersom det var så fint väder var det självklart att vi skulle göra det.

 Maten var traditionsenlig hinksallad. Vi styrde kosan mot en ö i närheten när helt plötsligt ett larm började låta i båten. Det var ett temperaturlarm till motorn. Det var bara att stanna av mitt på fjärden, och sedan sakta flyta hem igen. Väl i hemmahamn igen åt vi vår hinksallad med tillbehör och konstaterade att många åker långväga ifrån för att fira midsommar i hamnen på skärgårdsön, så varför skulle vi gå över ån efter vatten. Vi hade det riktigt mysigt!

Underhållningen var allsång med sjörövarfabbe och en elefant balanserade med dansande kusinen J (15 mån). Hon fortsatte att sjunga ett bra tag efter att hon hade kommit in och i säng också, en riktig partypingla! Min minsta partypingla slockande innan vi hade kommit i land och den andra hjälpte till med underhållningen hela kvällen tillsammans med lillkusinen.

Efter en natts inte så god sömn, inte så god på grund av att jag delade säng med storasyster som tog ganska stor plats samt ett antal surriga myggor och nyfikna flugor, åt vi frukost innan vi klev ombord på båten och körde mot fastlandet igen. Fortfarande med perfekt båtväder, kav lugnt. Det var tur att vi inte har segelbåt för då hade vi inte hunnit hem den här dagen...

Hoppas att alla ni andra har haft en lika härlig midsommarafton som jag!

Inga kommentarer: