söndag 18 mars 2012

En del dagar blir bara bra!

Att det skulle bli skoterkörning igår, det var spikat sedan länge. Väderprognosen såg också bra ut. Natten före var däremot inte så bra, lillasyster hostade och hostade hostade och jag som vaknar av en knappnål sov knappt någonting. Kvart över sex på morgonen vaknade både far i huset och barnen, hon som hade hostat var inte det minsta trött, men det var jag. Jag försökte få sova, men det verkade som att hela familjen, mest barnen förstås, hade bestämt sig för att få upp mig, så varje halvtimme kom de in i sovrummet och hoppade på mig.

När jag väl hade stigit upp, ögonen kändes fortfarande som att de hellre ville vara stängda, blev det bestämt att vi skulle fara ut med skotern med våra bästa skotervänner. Solen sken och det var nästan för varmt för att vara ute och åka pulka. Superhärligt! Till och med den utelivshatande lillasystern var glad och positiv! När vi skulle hem bestämde vi oss för att ta en lite längre väg hem, så att vi inte skulle behöva köra på isen. Det var en väldigt skumpig färd, skoterleden var inte i bra skick så vi var ganska omskakade innan vi var hemma, dessutom tog det ganska lång tid att köra den långa vägen hem!

När vi kom hem var det inte middagstid och det blev helt plötsligt en timme över. Barnen roade sig och var glada att vara hemma, sambon raode sig vid datorn. Jag kunde smita ut på en löptur! Jag var ute på en kort liten löpsväng för någon dag sedan och då gick det ruggigt tungt. Igår gick det faktiskt lättare. Precis när jag kom in igen drog himlen helt igen, det satte igång att storma och det började regna. Då kändes det så himla bra. att vara skönt trött efter en dag ute, att kunna titta ut på ovädret och veta att man inte behöver gå ut mer.

Lite god mat, jag lagade hamburgare från receptet i senaste Ica-tidningen Buffé. Den hemmagjorda ketchupen var helt underbart god, väl värt besväret (det var enkelt).Sedan var det tv-kväll med storasyster igen, hon var lite ledsen över att behöva missa Gladiatorerna förra veckan när det var schlager men nu var ordningen återställd.

Tänk vad lite som skiljer en riktigt bra dag från en vanlig dag. Egentligen var det nog bara en liten oplanerad egentid som gjorde det!

1 kommentar:

Catta sa...

Visst är det mycket värt!