onsdag 27 april 2011

Veckans matsedel v. 17

Detta liknar mer och mer en matblogg och mindre och mindre en bokblogg, det blir sorgligt lite läst nu för tiden. Idag måste dock jag och flickorna ta en sväng till biblioteket för vi har en hel kasse med böcker som skulle ha varit återlämnade förra veckan. Kanske slinker det ner någon bra bok. Mest längtar jag faktiskt efter en bra ljudbok som kan följa med på alla härliga kvällspromenader i vårsolen!

Hur som helst, här kommer veckans middagar. Om någon tycker att vissa av rätterna återkommer så är det alldeles så, de som inte lagades förra veckan får stå kvar i en eller annan version även denna vecka. Veckan blev lite stympad, under påsken hade vi lite annan matordning här hemma och tisdagen överlevde vi faktiskt på rester och ouppäten påskmat (läs varmkorv farligt nära bäst före-datum och skrovmål).

Onsdag: Köttbullar, potatis och morotsstuvning (storasysters val)

Torsdag: Stekt strömming, potatismos och spenatstuvning (mycket stuvning blir det)

Fredag: Spagetti och köttfärssås, morotssallad med apelsin

Valborgsmässoafton: Grillad karré, potatisgratäng och sallad

Söndag: Köttfärspiroger, salladsrester från lördagen (fredagens köttfärssås blir fyllning)

2 kommentarer:

Matte Hartman sa...

Mat eller bokblogg. Varför måste man välja? :)
Passar även på att citera "Bloggar om livets alla utmaningar..." "...men också om livets glädjeämnen t.ex. bra böcker och god mat." ;)

Lisse sa...

Jo, jag vet, det har ju alltid varit en lite av varje blogg. Just nu är det väl en kombinerad småbarns- bygg-,mat-, bokblogg. Typ.