måndag 25 april 2011

En matresa i påsk

Ingen fysisk matresa men väl en psykologisk. Den här påsken har vi ätit oss runt halva jorden samtidigt som vi har umgåtts och myst i påsksolen i stugan. Ingen dum  kombination!

Vi började i på hemmaplan i torsdags när vi kom fram till stugan med tvättakta palt. Dagen därpå blev det samiskt och souvas i pitabröd, norrländsk festivalklassiker! Långfredagsmiddagen firade vi i Thailand med thaiwook och nudlar. Lördagslunchen blev en lyckad kulturkrock, stekt palt, wokade nudlar med souvas och pitabröd, riktigt gott ihop faktsikt!

På påskafton åt vi påskbord som alla hade bidragit med, det var mycket svenskt smörgåsbord, men lite franska influenser i form av gäddpaté hade vi ändå. Gäddan kom från sjön alldeles nedanför huset så trots de franska influenserna var det i högsta grad lokalt! Söndagen gick i ungersk anda med en riktigt mustig och god Gulaschsoppa. Och idag, på annandagen, blev det grekiskt i form av köttfärsspett, klyftpotatis och tzatziki. All mat utom soppan och vissa tillbehör samt buffén på påskafton är dessutom tillagad över öppen eld utomhus.

Påsken brukar alltid vara en skoterhelg för oss, vi brukar fara på långa skoterturer och vara borta hela dagen. Detta år har det bara funnits resterna av den största snöhögen kvar så det har varit en påskhelg i byggandets och solandets tecken. Mer om byggandet kommer i ett senare inlägg.

Inga kommentarer: