måndag 5 december 2011

Fiskhamburgare

Det var vad storasystern döpte dagens maträtt, jag skulle väl annars bara ha kallat det fiskburgare. Det var länge sedan storasystern åt så här mycket, så det var verkligen en rätt som gick hem.


6 burgare
400 g benfri fisk av gädda, torsk, hoki eller sej
1 ägg
2 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
1 dl mjölk
salt och peppar

ströbröd att panera i
margarin för stekning
citronpeppar

Servering:
6 hamburgerbröd
potatismos
skivad tomat
skivad rödlök
currydressing eller romsås

Blanda alla ingredienserna till burgarna i matberedare och kör till en jämn men lös smet.
Forma burgare med blöta händer. Vänd burgarna i ströbröd.
Stek på medelhög värme tills burgarna är genomstekta. Krydda med citronpeppar på de färdigstekta burgarna.

Lägg ihop burgarna med tillbehören i bröden. GIvetvis allra godast med hemlagat potatismos!

Inga kommentarer: