fredag 2 september 2011

Heta köttfärsjärpar med paprikaröra

½ dl ströbröd
1 msk potatismjöl
½ dl vatten eller mjölk
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
½-1 tsk sambal oelek
½ tsk spiskummin
500 g köttfärs

1 grön paprika
½ purjolök
1 zuccini
1 msk olivolja
1 tsk (vit) balsamvinäger

Koka riset enl anvisningarna på förpackningen.
Sätt ugnen på 225 grader
Smörj en ugnsfast form med lite margarin.
Strimla paprika, purjo och skiva zuccinin, lägg i formen. Ringla över olivolja och droppa över lite balsamvinäger.

Blanda alla ingredienser till färsen. Forma 10-12 järpar med blöta händer och lägg dem i formen ovanpå grönsakerna. Stek i ugn ca 10-15 minuter eller tills köttfärsen är genomstekt.

Servera med ris, ajvar relish och en klick matyoghurt.

Inga kommentarer: