måndag 21 mars 2011

Vårdag!

Jag har tagit ut komptid idag och istället haft kvalitetstid med familjen. Först storhandling sedan lunch och sedan har vi varit ute i snön hela eftermiddagen. Termometern visade plusgrader så det var perfekt snögubbeväder. Det blev både en snögumma, ett snöbarn, en katt (möjligvis en hare?) och en hund/häst. Jag tog ut vattenfärgerna så att vi kunde måla våra alster också. Som vanligt var det mamman som var mest engagerad i skulpterandet, barnen var måttligt roade även om storasyster tyckte att det var kul att måla. Åtminstone 4-5 minuter...Än så länge bara en halvmålad snögumma, men det skulle bli mer...
Som tur är har vi en kuperad tomt (inte lika kul när trädgårdsmöblerna ska ut och det inte finns någonstans att ställa dem så att kaffet stannar kvar i koppen när man har hällt upp) men gott om pulkbackar har vi, i olika svårighetsgrader. Idag var det backen på sidan av garaget som var den roligaste, storasyster åkte nyinköpt stjärtlapp och jag höll mig till tefatet (mer rumpplats på det). Lillasyster blev vansinningt trött så hon slocknade i vagnen redan efter en kvarts utelek.


-Se upp i backen tre hål i nacken!

Till sist byggde vi en stad som blev minutiöst skottad av lilla traktorn. Som tur var körde storasyster bärgningsbil hon hade gott om jobb för att dra lös traktorn som hela tiden körde fast ;-) Flygplanet flög regelbundna spaningsrundor för att kolla om lillasyster hade vaknat och så var vi ju tvugna att ta flera ridturer på zebrahästen som också bodde i staden (faktiskt stadens enda invånare om man ska vara nogräknad).

Bärgning pågår

Inga kommentarer: