måndag 7 mars 2011

Som ett Vasalopp men med skoter

Förra veckan var hektiskt stressig och det syns här på bloggen, inga nya inlägg alls på en hel vecka. Dessutom gick laddningskabeln (eller vad det heter) till den bärbara datorn sönder och jag "orkade" helt enkelt inte trampa uppför trappen till vår stationära dator på övervåningen bara för att blogga och kolla facebook. 

Till slut övergick den hektiska arbetsveckan till helg, och sportlov. En långtur med skoter och bästaste skotervännerna var inplanerad. Givetvis genomfördes den också. Tio mil på skoter och i skoterpulka är ett heldagsprojekt. Hur normalt det är att köra fem mil enkel väg för att äta en hamburgertallrik, det kan man fundera på. Särskilt miljövänligt är det inte och inte billigt heller. Frågar man storasyster så var det inte ens kul, hon gillar att åka skoter, men tio mil, det var för mycket av det goda. Man kan undra vad det är som driver oss människor att utsätta oss för det obekväma när vi inte alls behöver det. Det är nog samma drivkraft som får oss att sätta oss i skoterpulkan och skumpa fram i bensinångor och kyla i tio mil som vasaloppåkarna att utsätta sig för den strapatsen. Även om det är betydligt hälsosammare att åka ett vasalopp på skidor än att köra ett med skoter... Men då hade inte barnen kunnat vara med.

Tveklöst är det så att det är kul och trevligt att utsätta sig för lite lagoma strapatser mellan varven. Kanske är det för att det ger en känsla av kontroll. Riktiga strapatser som livet utsätter oss för det kan inte kontrolleras, men en tio  mil skotertur den kan planeras och kontrolleras och även om det hör till att det ska hända oförutsedda saker, som motorhaverier, väderomslag, skador på folk och utrustning, så blir det ändå inte mer än besvärligt. En trevlig dag var det hur som helst och definitvit något som vi kommer att minnas när barnen har blivit stora.


Jag i full färd med att skjutsa familjen. Givetvis var det min skoter som fick dra ekipaget när det handlade om "långstyrning" men vi turades om att köra, prick fem mil var ;-) (nu ler alla som känner oss)

1 kommentar:

Catta sa...

Jajamen- ler OCH skrattar högt! Hoppas ni har en underbar sportlovsvecka!
Kram Catta